Otevření první lahve mladého vína je událost, kterou Francouzi na rozdíl od Čechů netráví na koštech pod širým nebem. O půlnoci ze středy na třetí listopadový čtvrtek mají restaurace zvláště v kraji Beaujolais plno. "Restaurace je rezervovaná. Na hosty tu čeká občerstvení podávané většinou formou studeného bufetu," říká Vladimír Honzák, šéfkuchař pražské restaurace La Gare.
Hosté kteří si v restauraci rezervují místo, si zároveň platí neomezenou konzumaci - a k tomu většinou první láhev mladého beaujolais: "Restaurace přímo v kraji Beaujolais bývají plné. Ty nejvyhlášenější mívají rezervace na rok dopředu."
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.