Vítězné podniky byly nominované v pěti kategoriích: Nejlepší café bar/kavárna, nejlepší cocktail bar, nejlepší hotelový bar, nejlepší pub/pivní bar a nejlepší klub. Nejlepším hotelovým barem se stal Barego Bar na pražské Malé Straně, který je zároveň podle nedávno vydané publikace Maurerův výběr Grand Bar nejlepším barem v ČR.

V letošním ročníku nebyla poprvé zapojena do hlasování veřejnost. Odborná porota, jejímž členem byl například Aleš Svojanovský, prezident České barmanské asociace, nebo Barbora Urbanová, šéfredaktorka časopisu Barlife; hodnotila gastronomické podniky podle 27 kritérií.

 

Základ hodnocení tvoří vždy prostředí, kde se klade důraz na čistotu baru, ale i toalet, dále vzhled uniformy a jednání personálu; komunikace se zákazníkem; vzhled a přehlednost menu a chuť nabízených produktů. Členové odborné poroty všechny nominované podniky navštívili.

VÍCE O JÍDLE
 V rámci slavnostního galavečera se konalo také několik workshopů a seminářů pod vedením světových špiček v oblasti mixologie. Mezi účinkujícími byl i Tristian Stephenson, nedávno vyhlášený barmanem roku dle prestižního magazínu Class. Na akci vystoupil se svým kolegou Thomasem Askem v semináři orientovaném na molekulární mixologii.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist