• Zeleninu před grilováním jen omyjte a osušte. Nesolte ji, jen byste ji tím připravili o šťávu. Nepepřete ji, koření se během pečení spálí.
  • Ani lilek nebo cuketu není třeba v předstihu nasolit a nechat "vyplakat". "To bylo nezbytné dříve, když se prodávaly hořké odrůdy, s tmavými semínky. Dnes už je prakticky není vidět, běžně se prodávají takové odrůdy lilku, které jsou jen lehce nahořklé a jdou spíše do sladkých chutí," říká Daniel Struna.
  • Cuketě svědčí, když ji nakrájíte na silnější kolečka: "Minimálně prst, čím silnější budou, tím více šťávy v nich zůstane. Když je nakrájím příliš tenké, vyrobím z nich cuketové chipsy bez chuti." Na grilování se hodí jen mladá a křehká cuketa s pevnou dužninou.

 

Co jste nevěděli o grilování, díl 1: Krkovičku nesolit a neklepat - čtěte ZDE

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Související články