• Zeleninu před grilováním jen omyjte a osušte. Nesolte ji, jen byste ji tím připravili o šťávu. Nepepřete ji, koření se během pečení spálí.
  • Ani lilek nebo cuketu není třeba v předstihu nasolit a nechat "vyplakat". "To bylo nezbytné dříve, když se prodávaly hořké odrůdy, s tmavými semínky. Dnes už je prakticky není vidět, běžně se prodávají takové odrůdy lilku, které jsou jen lehce nahořklé a jdou spíše do sladkých chutí," říká Daniel Struna.
  • Cuketě svědčí, když ji nakrájíte na silnější kolečka: "Minimálně prst, čím silnější budou, tím více šťávy v nich zůstane. Když je nakrájím příliš tenké, vyrobím z nich cuketové chipsy bez chuti." Na grilování se hodí jen mladá a křehká cuketa s pevnou dužninou.

 

Co jste nevěděli o grilování, díl 1: Krkovičku nesolit a neklepat - čtěte ZDE

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Související články