- Zeleninu před grilováním jen omyjte a osušte. Nesolte ji, jen byste ji tím připravili o šťávu. Nepepřete ji, koření se během pečení spálí.
- Ani lilek nebo cuketu není třeba v předstihu nasolit a nechat "vyplakat". "To bylo nezbytné dříve, když se prodávaly hořké odrůdy, s tmavými semínky. Dnes už je prakticky není vidět, běžně se prodávají takové odrůdy lilku, které jsou jen lehce nahořklé a jdou spíše do sladkých chutí," říká Daniel Struna.
- Cuketě svědčí, když ji nakrájíte na silnější kolečka: "Minimálně prst, čím silnější budou, tím více šťávy v nich zůstane. Když je nakrájím příliš tenké, vyrobím z nich cuketové chipsy bez chuti." Na grilování se hodí jen mladá a křehká cuketa s pevnou dužninou.
Co jste nevěděli o grilování, díl 1: Krkovičku nesolit a neklepat - čtěte ZDE
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje předplatné i na delší období a tištěné vydání.
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111