Jsou to jenom malá bílá zrnka. Nenápadná, lehká, vítr je snadno odnese a stejně snadno je přehlédnete. Oč nenápadněji vypadá dobrá rýže na pohled, o to nezapomenutelnější je její chuť a vůně.

Od dětství mám k rýži jiný vztah než k ostatním přílohám. Její příprava u nás byla vždycky malým rituálem. Máma mě nechávala natřikrát propírat zrnka a zapichovat hřebíčky do oloupané cibule, která tlustostěnnému hrnci vždy vévodila. Kromě ní se na hladině v kastrolu vznášelo ještě několik plátků másla, jež se spolu s vodou dokonale vsákly do každého zrnka rýže.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se