Maso z králíka je velmi variabilní, i pokud jde o přílohy. Snese se s bramborovým a houskovým knedlíkem, ale i s grilovanou zeleninou, jasmínovou rýží nebo těstovinami - záleží na tom, jakou úpravu králičiny zvolíte.

 

Všechny tyhle klady králičího masa nesou podíl na oblibě ušáků napříč Evropou. Svoje místo mají snad v každé kuchyni starého kontinentu. Dlouhou tradici má chov králíků na Apeninském poloostrově, staří Římané je chovali v takzvaných leporáriích. Dnes Italové králíky domácí i ty divoké připravují třeba s cuketovými květy a plody nebo je kombinují na pekáči s ančovičkami a mandlemi.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se