Divoká a domácí prasata na první pohled vypadají kromě barvy srsti dost podobně. Divočák se ostatně považuje za prapředka svojí domácí variety. Struktura a chuť masa obou zvířat je ale naprosto odlišná. Divočák, který byť mezi zvěřinou vyniká tučností masa, je ve srovnání se svým domácím příbuzným libovější a jeho maso má pevnější strukturu.

Výrazný rozdíl je taky ve vůni a chuti. Divoká prasata jsou v obou ohledech mnohem aromatičtější. Už tak výrazné aroma masa ještě nabude na intenzitě v období říje a kanec ulovený v listopadu či prosinci je z tohoto důvodu nepoživatelný i pro zaryté milovníky zvěřiny.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se