Divoká a domácí prasata na první pohled vypadají kromě barvy srsti dost podobně. Divočák se ostatně považuje za prapředka svojí domácí variety. Struktura a chuť masa obou zvířat je ale naprosto odlišná. Divočák, který byť mezi zvěřinou vyniká tučností masa, je ve srovnání se svým domácím příbuzným libovější a jeho maso má pevnější strukturu.
Výrazný rozdíl je taky ve vůni a chuti. Divoká prasata jsou v obou ohledech mnohem aromatičtější. Už tak výrazné aroma masa ještě nabude na intenzitě v období říje a kanec ulovený v listopadu či prosinci je z tohoto důvodu nepoživatelný i pro zaryté milovníky zvěřiny.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.