Restaurace Žofín Garden
Foto: Žofín Garden
Restaurace na Slovanském ostrově má tradici už od 19. století, slavný Žofín navíc sloužil a stále slouží jako centrum společenského života. Hlavní devizou zdejší restaurace je ovšem fantastická terasa uprostřed zeleně, kam se chodí na servírované večeře i nedělní brunche.
Tip

V jarním či letním horku osvěží studená polévka z čerstvých jahod s vanilkovou zmrzlinou obalenou v drcených pistáciových oříškách.

Z nabídky

Mousse z candáta a uzeného pstruha na křupavých topinkách      135 korun

Zelený chřest gratinovaný se Sabayonem     135 korun

Candát s cuketovými tagliatelle a zázvorovo-medovou omáčkou     325 korun

Velkou výhodou restaurace Žofín Garden je její univerzálnost a flexibilita. Jedna část sídlí v kamenné budově Žofína, druhá pod vzdušným „stanem“ a další zase v romantickém historickém altánku. Celkově má podnik kapacitu až 450 lidí, což je možné využít hlavně při nejrůznějších společenských akcích, od recepcí až po svatby, které jsou zde mimořádně oblíbené.

V čase mimo akce zde funguje vyhlášená zahradní restaurace, zaměřená na českou a moderní gastronomii. Od jara do podzimu proto většina hostů sedí v prostorném stanu, který je obklopen bujnou zelení, takže přestože je člověk uprostřed velkoměsta, na Slovanském ostrově i v samotné restauraci panuje velmi klidná a pohodová atmosféra.

Rybí i arabské pěny

A jak vypadá zdejší menu? Hosté, kteří dorazí do Žofín Garden do konce května, by měli určitě ochutnat některý z pokrmů zařazených na sezonní chřestové menu, ať už je to velmi krásně připravené chřestové rizoto s domácím sýrem, či vynikající zelený chřest gratinovaný se sýrem Sabayon. Chřest je nádherně křehký, šťavnatý a křupavý, navíc v kombinaci se zapečeným sýrem získává mírně pikantní nádech.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 70 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.