Tip

V jarním či letním horku osvěží studená polévka z čerstvých jahod s vanilkovou zmrzlinou obalenou v drcených pistáciových oříškách.

Z nabídky

Mousse z candáta a uzeného pstruha na křupavých topinkách      135 korun

Zelený chřest gratinovaný se Sabayonem     135 korun

Candát s cuketovými tagliatelle a zázvorovo-medovou omáčkou     325 korun

Velkou výhodou restaurace Žofín Garden je její univerzálnost a flexibilita. Jedna část sídlí v kamenné budově Žofína, druhá pod vzdušným „stanem“ a další zase v romantickém historickém altánku. Celkově má podnik kapacitu až 450 lidí, což je možné využít hlavně při nejrůznějších společenských akcích, od recepcí až po svatby, které jsou zde mimořádně oblíbené.

V čase mimo akce zde funguje vyhlášená zahradní restaurace, zaměřená na českou a moderní gastronomii. Od jara do podzimu proto většina hostů sedí v prostorném stanu, který je obklopen bujnou zelení, takže přestože je člověk uprostřed velkoměsta, na Slovanském ostrově i v samotné restauraci panuje velmi klidná a pohodová atmosféra.

Rybí i arabské pěny

A jak vypadá zdejší menu? Hosté, kteří dorazí do Žofín Garden do konce května, by měli určitě ochutnat některý z pokrmů zařazených na sezonní chřestové menu, ať už je to velmi krásně připravené chřestové rizoto s domácím sýrem, či vynikající zelený chřest gratinovaný se sýrem Sabayon. Chřest je nádherně křehký, šťavnatý a křupavý, navíc v kombinaci se zapečeným sýrem získává mírně pikantní nádech.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se