Chřestové risotto
Foto: Pavel Vítek
V puse čerstvý krásně křupne, je šťavnatý a křehký. Navíc jeho sezona je tady. Chřest, české "bílé zlato". Dříve jsme jej dodávali na císařský dvůr, nyní se s ním učíme znovu zacházet. A právě risotto je z něj skvělé. Ale umíte je uvařit?

Jsou pokrmy, u nichž stačí suroviny jen tak "mrsknout" do hrnce, trouby, na pánev, na gril, moc se nestarat, ono to při troše štěstí vyjde a strávníci oblíznou všech deset.

A pak jsou jídla, jejichž pravé kouzlo spočívá ve správné přípravě. Typické je italské risotto. A to chřestové - risotto agli asparagi - platí právě v chřestové sezoně za jednu z nejlepších lahůdek, kterou si můžete připravit i doma.

"S risottem si musíte hrát, dát mu čas a pečlivost," tvrdí nejstarší francouzská držitelka michelinské hvězdy Reine Sammutová, šéfkuchařka označovaná za impresionistku Provence, která čas od času hostuje v Praze. Chřestové risotto umí báječně, a jak říká, jde jen o to, znát pár fíglů a postupovat správně.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 90 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.