Žofín na grilu
Restaurace Žofín Garden s letní zahrádkou je klidné místo v centru Prahy, kam rádi zajdeme na oběd, pracovní schůzku nebo večerní drink. Zahrádka na ostrově v centru metropole nabízí příjemný úkryt před horkým letním sluncem a vzduch tu příjemně osvěžuje vánek od Vltavy.
Letošní prázdninovou novinkou v Žofín Garden je velký, stokilogramový gril Ofyr. V jeho středu hoří ohniště a na horním obvodu je položený ocelový plát pro rychlé opečení jídla. V letních měsících bude Ofyr grilovat každý den od 18 do 22 hodin. Samozřejmě s ohledem na počasí. Letní den si můžete na zahrádce ležící pár kroků od Národního divadla a Karlova mostu zpříjemnit grilovanou čerstvou rybou, hamburgery, krkovičkou či zeleninou.
Opilé zmrzliny
Zmrzlinář Honza Hochsteiger vyrábí v Crème de la Crème širokou nabídku veganských zmrzlin a také těch, které neobsahují cukr – ty představil začátkem roku. Na druhou polovinu prázdnin si přichystal spojení drinků a zmrzlin. Smetanové zmrzliny a sorbety dal dohromady s likéry, whisky a bublinkami a výsledkem jsou zmrzliny z Prosecca, Campari nebo rumu.
V Crème de la Crème zpříjemní léto také italské affogato (česky "utopený"). Tento pohár je v Itálii oblíbený i díky dvojímu zalití zmrzliny zlatavým likérovým vínem a pravým espressem. Tuhle Itálii v Praze rádi vyzkoušíme.
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist