Přemýšlíte, jakým předkrmem nahradit tisíckrát vyzkoušené šunkové rolky nebo jednohubky s pomazánkou? Obojí je sice výborné, originalitou ale neoslní. Navíc jsou hodně hutné: ještě než na stole přistane hlavní chod, máme plný žaludek. Co si ale vyzkoušet předkrm, který příliš nezasytí a naopak navnadí chuťové buňky na pokračování? Třeba z cukety, která se během podzimu sklízí.
"Rád kombinuji jemnou chuť, kterou má cuketa sama o sobě, s výraznějšími přísadami. Pokud cukety sami pěstujete, existují zajímavé recepty i na využití jejich květů, které se třeba plní, obalují v těstíčku a smaží," přidává tip Petr Patočka, šéfkuchař luxusního restaurantu Hradčany na pražském Pohořelci, který je součástí hotelu Savoy.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.