Spojení gastronomie a televizní kamery je oblíbené hlavně v podobě nenáročných soutěží ve vaření. Kolik ale znáte dokumentárních filmů o jídle?

Areál pražského Kampusu Dejvice a Národní technické knihovny jich o víkendu nabídne dvacet čtyři v rámci festivalu Food Film Fest, jehož premiérový ročník proběhne od 21. do 23. října. A nečekejte jen recepty na nejlepší vývar. "Vybrali jsme ty nejzajímavější filmy, které se v uplynulých dvou letech natočily o jídle a výživě jako takové, o ekologických, zdravotních i sociálních souvislostech," uvádí jeden z organizátorů Petr Alexander.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se