Vyrazit na oběd nebo na večeři 60 kilometrů za Prahu vypadá jako nesmysl, ale míříte za zážitkem. Šnečí speciality si spojujeme spíš s Paříží než s vesnicí Komárov kus za Berounem. Podávaní šneci se chovají na farmě Tmaň v Českém krasu a majitel je prý vyváží do Francie. Začít můžete klasikou, zatím bez šneků. Dršťková polévka je hustá, plná masa a dobře ochucená majoránkou a česnekem. Jako předkrm zvolte třeba topinky s tataráčkem, který je na talíři nápaditě ozdoben "mističkami" z cibulových koleček, naplněnými kořením. Než nám přinesli šneky, zhodnotili jsme interiér. Standardní venkovská restaurace, která se nesnaží hrát si na hogo fogo Provence, je příjemným překvapením.

Byli jste v poslední době na zajímavém obědě či večeři? Nebo se chystáte? Schovejte si účtenku, vyfoťte si objednaná jídla a pošlete nám na mail life@economia.cz, co vám chutnalo/nechutnalo a proč.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist