Vyrazit na oběd nebo na večeři 60 kilometrů za Prahu vypadá jako nesmysl, ale míříte za zážitkem. Šnečí speciality si spojujeme spíš s Paříží než s vesnicí Komárov kus za Berounem. Podávaní šneci se chovají na farmě Tmaň v Českém krasu a majitel je prý vyváží do Francie. Začít můžete klasikou, zatím bez šneků. Dršťková polévka je hustá, plná masa a dobře ochucená majoránkou a česnekem. Jako předkrm zvolte třeba topinky s tataráčkem, který je na talíři nápaditě ozdoben "mističkami" z cibulových koleček, naplněnými kořením. Než nám přinesli šneky, zhodnotili jsme interiér. Standardní venkovská restaurace, která se nesnaží hrát si na hogo fogo Provence, je příjemným překvapením.
Byli jste v poslední době na zajímavém obědě či večeři? Nebo se chystáte? Schovejte si účtenku, vyfoťte si objednaná jídla a pošlete nám na mail life@economia.cz, co vám chutnalo/nechutnalo a proč.
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist