Chřest neboli špargl – labužnická zelenina, která v menu předních českých restaurací nemůže chybět. A není se čemu divit, ačkoliv se tenhle elixír zdraví plný vitaminů tváří nenápadně, rozhodně vás jeho svěží chuť dostane.
A není lepší doba, kdy si ke chřestu najít cestu, než na přelomu jara a léta, kdy si ho můžete přinést přímo z pole či farmářských trhů dokonale čerstvý. "Sezona chřestu je asi od konce dubna do konce června. Rozhodně bych ho doporučoval podávat v době, kdy je přístup k čerstvé zelenině," říká šéfkuchař pražské restaurace Pastař Jan Macháček.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.