Svíčková na smetaně, výpečky s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem, klobása s křenem a hořčicí  to všechno patří mezi stálice české kuchyně, která má těžkou a nepříliš dietní pověst. Oproti ní stojí nabídka vegetariánských, veganských nebo raw podniků. Spojit tyto dva přístupy k vaření a začít servírovat odlehčenou českou kuchyni se rozhodli v restauraci Plevel. "Lidé, kteří z etických důvodů přestali jíst maso a živočišné výrobky, občas prostě dostanou chuť na tradiční české pokrmy. U nás si tato jídla mohou dopřát," vysvětluje zakladatel podniku Vojtěch Jílek.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se