Svoji vyhlášenou dejvickou restauraci Da Emanuel italský šéfkuchař Emanuel Ridi před časem prodal, ale podnik v podobném konceptu funguje pod novým majitelem i nadále. Ridi se přesunul do centra Prahy a na Dětském ostrově otevřel podnik Manú, pojmenovaný podle toho, jak mu říkají přátelé. Jídelní lístek restaurace s terasou, jež se nachází těsně nad hladinou Vltavy, je postavený na specialitách Středomoří, byť obsluha už nenosí tác s čerstvými rybami ukázat přímo ke stolu, jako jsme to znali z Dejvic. Menu je stručné, zabere jeden list A4, často se ale obměňuje. V Manú oceňujeme především tři věci: vkusný interiér, perfektní obsluhu a širokou nabídku italských vín, s níž vám pomůže dobře informovaný sommeliér.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist