Kdo jednou navštíví Asii, nikdy nepřestane vzpomínat na jednoduché, ale famózní jídlo z pouličního stánku za pár korun. A pak ve své domovině s větším či menším úspěchem hledá, kde by si zážitek připomněl. Tak vznikl Woker, jenž se v miniaturním bistru v pražském Karlíně snaží vytvořit kus asijské ulice. Stojí za ním šéfkuchař Tomáš Stehlík, který vařil na zaoceánských lodích a v luxusních hotelech na různých místech světa a jako šéfkuchař otvíral pražský Buddha Bar. Ve Wokeru můžete vyzkoušet thajské, malajsijské či singapurské pokrmy nebo japonské sushi ve výborné kvalitě. Sice ne úplně za pár korun, ale v čistším a vkusnějším prostředí. Nejčastěji se však prodává jídlo s sebou, ať už domů, nebo do kanceláře.
Byli jste v poslední době na zajímavém obědě či večeři? Nebo se chystáte? Schovejte si účtenku, vyfoťte si objednaná jídla a pošlete nám na mail life@economia.cz, co vám chutnalo/nechutnalo a proč.
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist