Blíží se Silvestr a s ním neodmyslitelně spjaté pití šumivého vína či šampaňského. Jak s ním ale správně zacházet?

Panuje široce rozšířené přesvědčení, že pokud vložíme šumivé víno do lednice spolu s lžící ponořenou do hrdla lahve, zůstanou v něm bublinky. Ti, kteří to tak léta dělají, však budou zklamaní. Lžíce je v tomto případě bohužel zbytečná. Největší vliv má totiž samotné vložení lahve do lednice. Chlad v lednici dělá oxid uhličitý více rozpustným a snadněji zadržitelným v kapalné fázi.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se