Blíží se Silvestr a s ním neodmyslitelně spjaté pití šumivého vína či šampaňského. Jak s ním ale správně zacházet?
Panuje široce rozšířené přesvědčení, že pokud vložíme šumivé víno do lednice spolu s lžící ponořenou do hrdla lahve, zůstanou v něm bublinky. Ti, kteří to tak léta dělají, však budou zklamaní. Lžíce je v tomto případě bohužel zbytečná. Největší vliv má totiž samotné vložení lahve do lednice. Chlad v lednici dělá oxid uhličitý více rozpustným a snadněji zadržitelným v kapalné fázi.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.