Začnu z úplně jiného soudku… Znalcům sýrů jsou známi afinéři, odborníci, kteří kupují bochníky čerstvých sýrů, aby je nechávali dozrát ve svých dílnách. Tady je kartáčují, polévají vodou, obracejí z jedné strany na druhou a posléze se ziskem prodávají. V průmyslu whisky nacházíme jejich obdobu. Zde se často označují jako "independent blenders & bottlers". Nakupují sudy zpravidla čerstvých destilátů a ve svých skladech jim pak − někdy i po desítky let − věnují zvláštní péči. Obsah pravidelně ochutnávají, když je třeba, přečerpají whisky z jednoho sudu do druhého, uvažují, zda použít "dřevo" po bourbonu nebo po sherry, sud panenský nebo po druhém či třetím plnění. Mezi renomované firmy na tomto poli patří společnost Gordon & MacPhail.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.