Začnu z úplně jiného soudku… Znalcům sýrů jsou známi afinéři, odborníci, kteří kupují bochníky čerstvých sýrů, aby je nechávali dozrát ve svých dílnách. Tady je kartáčují, polévají vodou, obracejí z jedné strany na druhou a posléze se ziskem prodávají. V průmyslu whisky nacházíme jejich obdobu. Zde se často označují jako "independent blenders & bottlers". Nakupují sudy zpravidla čerstvých destilátů a ve svých skladech jim pak − někdy i po desítky let − věnují zvláštní péči. Obsah pravidelně ochutnávají, když je třeba, přečerpají whisky z jednoho sudu do druhého, uvažují, zda použít "dřevo" po bourbonu nebo po sher­ry, sud panenský nebo po druhém či třetím plnění. Mezi renomované firmy na tomto poli patří společnost Gordon & MacPhail.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se