Pekařství a cukrářství La Petit France Boulangerie má českého majitele, české zaměstnance a používá i české suroviny. Od typických pekáren ve Francii byste ji však rozpoznali jen těžko. A to se týká i ceny. Pekárna se netají tím, že patří k nejdražším v Praze. Vyšší cenu svých výrobků obhajuje tím, že na rozdíl od konkurence dělá všechno ručně a žádné pečivo nerozmrazuje.
La Petit France Boulangerie funguje v Myslíkově ulici teprve od letošního února, i když pekárnu ve francouzském stylu založil Jan Ivanco se svým společníkem Filipem Nyklíčkem už v roce 2011. „Dlouho jsme hledali prostory, které by odpovídaly našim představám. Chtěli jsme obchod s menším posezením a velkými okny, jako mají ve Francii,“ ukazuje majitel prodejnu zvenku. A opravdu. Velká okna obložená dřevem natřeným na hráškově zelenou prozrazují, co se skrývá uvnitř. Čerstvé pečivo, dorty a skromné posezení u kávy.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.