Odjet do země galského kohouta pro víno a vrátit se s nápadem otevřít si v Praze francouzskou pekárnu může udělat každý. Ale odjet do země galského kohouta pro víno a po návratu si skutečně otevřít pravou francouzskou pekárnu se podařilo asi jen Janu Ivancovi a Filipu Nyklíčkovi.
Příběh nejkřupavější bagety s francouzským rodokmenem v Praze začal přesně takhle. Ivanco s Nyklíčkem chtěli původně dovážet do Česka kvalitní francouzská vína pro svoji restauraci. S touto myšlenkou odjeli v roce 2010 do Alsaska, aby se za pár dní vrátili domů nejen s několika kartony vína, ale i s řešením, jak dopřát Pražanům to, co dělá Francii Francií – kvalitní, jak říkají prémiové pečivo.
Ještě na vás čeká 80 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!
Máte již předplatné? Přihlaste se.
Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.
Nákup jednoho článku
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.
Přihlaste se
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.
Nemáte ještě účet? Zpět na zadání e-mailu »
Jste přihlášen jako
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.