Češi mošt milují. K podzimu sladko-trpký nápoj neodmyslitelně patří a tradice moštování se přenáší z generace na generaci. O to překvapivější je, že Češi se svojí zálibou v alkoholu nejsou zvyklí mošt kvasit a vyrábět z něj cider.

Cider patří do kategorie nízkoalkoholických nápojů, podobně jako víno nebo pivo. Obsah alkoholu se pohybuje od 0,5 do 8,2 procenta. Dlouholetou tradici má v Anglii a Francii, ale v Česku se i přes hojné pěstování jablek kupodivu moc nevyskytuje.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se