Z nabídky

Kostky kořeněného bůčku       125 korun

Sladkokyselé sardinky         125 korun

Česnekové kalamáry     165 korun

Kachní játra s oreganem      125 korun

Tip

Ochutnejte místní kávu, která se připravuje v prémiovém italském ručně sestaveném stroji La Victoria Arduino, jenž patří k nejlepším kávovarům na světě.

Pod projektem Balcony Baru je podepsána dvojice zkušených restauratérů, kteří před lety rozjížděli populární, byť poněkud snobský Oyster bar či oblíbené britské bistro Fish & Chips.

Když nyní objevili charismatický prostor s úžasnou atmosférou a výhledem v Domě hudebních nástrojů na Jungmannově náměstí, okamžitě se pustili do přípravy nového podniku, který je vzdáleně inspirován módními střešními restauracemi v Londýně či New Yorku.

Podnik funguje od poledne do druhé hodiny po půlnoci a nabízí zhruba 25 míst na terase a dalších 30 uvnitř. Všechno je zde připraveno tak, aby se hosté bavili – od barevných sklenic na vodu a designového prostředí včetně ručně dělaného zinkového baru až po jídelní lístek ve formě leteckého menu, jako by se právě přelétalo nad Prahou.

Pestrá kolekce tapas

Ale pojďme se již přesunout k vlastní kulinární nabídce. Balcony Bar servíruje tapas, což se krásně hodí k danému prostředí, a hosté tak mohou ochutnat větší počet jídel v degustačním množství. Většina pokrmů je připravena z běžných surovin, které jsou ovšem bezvadně chuťově dotažené. Jako příklad mohou posloužit svěží jarní cibulky marinované v rýžovém víně, olivy smíchané s ančovičkami či výtečný toast se sladkokyselými sardinkami.

V nabídce jsou také malé předkrmy v podobě španělské šunky či španělského ovčího sýra manchego. Milovníkům netradiční úpravy vepřového můžeme doporučit "kostky" pět hodin pečeného bůčku, které jsou marinované ve směsi několikera koření, díky čemuž je maso příjemně pikantní.

Chuťově doladěné špízky

Hlavním klenotem jsou ovšem nápadité špízky připravované na výtečném grilu na dřevěné uhlí, který se jmenuje Bertha a vyrábí se v Anglii. V nabídce jsou jemné a křupavé česnekové kalamáry, krevety připravené s chuťově výrazným chorizem či sezamové hovězí.

Pokud máte rádi výrazné chutě, doporučuji tučnější kachní játra s oreganem či rafinované kuře ochucené levandulí. To by se mohlo stát také jedním ze signature pokrmů Balcony Baru. Ke špízům servírují výtečné domácí omáčky, třeba aioli z pečeného česneku, domácí kečup s tymiánem či pikantní chilli omáčku. A také pečený citron, jehož lahodná šťáva chuť masa ještě zvýrazní.

Přestože nabídka tapas není široká, svou chuťovou rozmanitostí a pestrostí uspokojí každého. Ostatně, pod netradičními recepty je jako autor podepsán jeden ze spolumajitelů restaurace.

Zbývá vám ještě 50 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se