Bavorský krém, anglické šodó, klasický pudink, vlastně je to vše hodně podobné. Smetana, mléko, cukr, vanilka, lehce zahustit, záleží ovšem na detailech, textuře, konzistenci.
V překladu panna cotta znamená vařená smetana. Tenhle sametový dezert má spoustu podob. Může být citronový i jahodový, čokoládový, kávový či karamelový, levandulový, růžový nebo třeba jasmínový, a dokonce i fenyklový. Dvou-, troj-, čtyřbarevný… A také s jahodami, mangem, třešněmi, rebarborou, višněmi, borůvkami… Někdo dává rum, jiný přidává podmáslí, další trochu jogurtu nebo růžovou vodu. Variací má nepřeberně, ale jedno je dané − dostane vás jeho jemnost, lehkost, svěžest. Ideální moučník pro léto.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.