Přestože italská kuchyně nenabízí tolik sladkostí jako třeba francouzská a dezerty nahrazuje často jen čerstvé ovoce, nadýchané tiramisu je výjimkou. Zakončuje každou správnou italskou večeři. Konkuruje mu snad už jen výborná italská zmrzlina nebo panna cotta.

Jak napovídá překlad slov "tirami su" neboli "zvedni mě" či "vytáhni mě", tiramisu má za úkol zvednout náladu a povzbudit. A to nejen kvůli silnému espresu, které se dezertem prolíná, ale také díky syrovým vajíčkům a poctivému tučnému mascarpone, které z dezertu činí kalorickou bombu. Aby vás tahle bomba vystřelila na vrchol vašich kulinářských snů, nesnese kompromis v podobě dietnějších přísad.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se