Největší festival takzvané raw food stravy, tedy syrové či čerstvé stravy, zdravého životního stylu, sportu a inspirace, ve světě RawFest 2015 se uskuteční od 6. do 7. června na pražské Štvanici. Návštěvníkům nabídne ochutnávky menu vyhlášených raw restaurací a dalších pochoutek a nápojů z ovoce, zeleniny, semínek a oříšků zpracovaných za nízkých teplot, tedy od 42 do 45 stupňů Celsia.
"Festival se uskuteční už podruhé. Návštěvníci se dozvědí, jak se raw food připravuje, což jim předvedou přední odborníci na raw kuchyni v čele s americkou průkopnicí živé stravy Mimi Kirkovou. RawFest je pozve také na sportovní vyžití a tréninky se světovým šampionem ve freestyle parkúru Timem Shieffem," řekla ČTK mluvčí akce Evženie Belanová. Program podle ní "okoření" koncerty, divadlo i zábava pro rodiny s dětmi.
RawFest 2015 se má nést ve znamení nejnovějších trendů v oblasti zdravého životního stylu a především fenoménu s názvem raw food. Takzvané živé jídlo se připravuje ze surovin rostlinného původu za nízkých teplot tak, aby v něm zůstaly zachovány živiny nezbytné pro správné fungování lidského organismu.
"Speciálně pro letošní ročník jsme přichystali exkluzivní pochoutku: živou čabajku ze sušených rajčátek, oříšků, semínek a koření. Tato delikatesa se bude podávat s raw hořčicí a kvašeným zelím. Představíme i další vybraná živá jídla jako třeba raw svíčkovou, nivu s modrozelenou řasou spirulinou, kmínový a pikantní nakládaný sýr, plněné tortilly, ale i raw dorty, zmrzliny, chia puding s čerstvými jahodami nebo raw palačinky," komentovala náplň letošního ročníku Tereza Havrlandová. Je zakladatelkou a majitelkou pořádající společnosti Lifefood, která je předním výrobcem živé stravy u nás i ve světě.
Restaurace Secret of raw nabízí syrové pokrmy promyšleně - čtěte ZDE
On-line rozhovor s freeganem: Dá se uživit z jídla, které skončilo v kontejneru? - čtěte ZDE
Mezi vystavovateli se na festivalu objeví kromě Lifefoodu více než dvě desítky vyhlášených raw restaurací, cukráren a producentů živé stravy v České republice. Servírovat se budou raw proteinové nápoje, šťáva z mladého kokosu, čerstvé šťávy a smoothies z ovoce a zeleniny.
V přednáškovém stanu se má hovořit i o výhodách raw food pro dětské strávníky, o významu syrové stravy při regeneraci sportovců či v kontextu hubnutí. Dvoudenní vstupenky stojí v předprodeji 400 korun, přímo na místě 450 Kč.
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist