Italský šéfkuchař a majitel podniku La Finestra in Cucina Riccardo Lucque, který přijel do Česka v roce 2002, sklízí letos poklonu za poklonou. Uspěl nejen u italských odborníků z Accademia Italiana della Cucina, kteří ho jako prvního v Česku ocenili prestižním uznáním za propagaci a kvalitu italské kuchyně, ale také u českých zákazníků.
V anketě rezervačního portálu restu.cz přiřkli jeho podniku titul Restaurace roku 2014, Top Praha i vítězství v kategorii Top Luxus.
"Je překvapující, že nejoblíbenější kuchyní v tuzemsku není ta naše, ale italská," připustil zakladatel portálu Pavel Suchánek.
Riccardo Lucque to vysvětluje tím, že skutečnou italskou kuchyni, která je lehká a zároveň poctivá, mají rádi lidé na celém světě.
Kromě celkového vítěze ankety, která probíhala od začátku letošního roku, byli vyhlášeni vítězové dalších devíti kategorií. Restaurací s nejlepším servisem se tak stala Podolka u Zbraslavského pivovaru, nejpopulárnější je Výtopna restaurant, titul Top Česká si od hostů vysloužila U Modré kachničky II. Svoji TOP restauraci mají i jednotlivé kraje.
V bistru La Bottega di Finestra vás hned po vstupu pohltí atmosféra Itálie, říká Kasper - čtěte ZDE
V La Bottega di Finestra dostanete skutečně to nejlepší. Ovšem účet tomu odpovídá - čtěte ZDE
Do hodnocení bylo zapojeno celkem 2282 restaurací v Česku, které využívají webový rezervační portál. V celkových výsledcích jsou zahrnuty počet rezervací, počet hodnocení hostů, kteří následně podnik navštívili, i počet hvězdiček, které podniku dali. Organizátoři ankety uvádějí, že výsledky vzešly z více než sta tisíc vytvořených rezervací a 35 tisíc hodnocení uživateli portálu.
Z ankety zároveň vyplynulo, že většina hostů vybírá restauraci nikoliv na doporučení odborníků, ale spíš na základě zkušenosti lidí, kteří ji navštívili. Pro spokojenost je pro ně nejdůležitější kvalita kuchyně a servis.
Výsledky ankety:
Restaurace roku 2014 (vítěz Top 100 a Top 500): La Finestra in Cucina
Top SERVIS: Podolka u Zbraslavského pivovaru
Top RESTAURATÉR: Středověká krčma Dětenice
Top KUCHAŘ: Sushi bar Made in Japan
Top POPULÁRNÍ: Výtopna restaurant
Top v KRAJI:
Hlavní město Praha: La Finestra in Cucina
Jihočeský kraj: Olivier
Jihomoravský kraj: Restaurant Tulip
Karlovarský kraj: Sushi Sakura
Kraj Vysočina: Restaurant Tři knížata
Královéhradecký kraj: Středověká krčma Dětenice
Liberecký kraj: Chicago Grill
Moravskoslezský kraj: Guest Restaurant Français
Olomoucký kraj: Restaurace Santorini
Pardubický kraj: Cartellone
Plzeňský kraj: Saloon Roudná
Středočeský kraj: Babiččina zahrada
Ústecký kraj: Pizzeria CiaoCiao
Zlínský kraj: Potrefená Husa Zlín
Top ČESKÁ: U Modré kachničky II
Top LUXUS: La Finestra in Cucina
Top WEB: Dockhouse
Top PIVO: U Pinkasů
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.