Nejlepší kuchaři Česka jsou soustředěni na poměrně malém prostoru - konkrétně na území Prahy 1. Tak to alespoň vyplývá z nové ankety Zlatý kuchař 2013 vyhlášené časopisem Gastro & Hotel, jejímž garantem se stal gurmán kritik Vladimír Poštulka.

V hodnocení 29 odborníků zvítězil Oldřich Sahajdák z restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise, druhou příčku v obsadil Roman Paulus, šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron, a na třetím místě skončil Jan Punčochář z restaurace La Terroir.

"Kuchařských anket je v Česku více, jde ale především o žebříčky obliby kuchařů, protože v nich hlasuje laická veřejnost," uvedl Poštulka. Žebříček v anketě Zlatý kuchař naproti tomu sestavila odborná veřejnost včetně lidí, kteří o gastronomii píší. Jejím zavedením se pořadatelé inspirovali v Německu, kde podobný žebříček sestavuje redakce časopisu Der Feinschmecker.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se