Nejlepší kuchaři Česka jsou soustředěni na poměrně malém prostoru - konkrétně na území Prahy 1. Tak to alespoň vyplývá z nové ankety Zlatý kuchař 2013 vyhlášené časopisem Gastro & Hotel, jejímž garantem se stal gurmán kritik Vladimír Poštulka.
V hodnocení 29 odborníků zvítězil Oldřich Sahajdák z restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise, druhou příčku v obsadil Roman Paulus, šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron, a na třetím místě skončil Jan Punčochář z restaurace La Terroir.
"Kuchařských anket je v Česku více, jde ale především o žebříčky obliby kuchařů, protože v nich hlasuje laická veřejnost," uvedl Poštulka. Žebříček v anketě Zlatý kuchař naproti tomu sestavila odborná veřejnost včetně lidí, kteří o gastronomii píší. Jejím zavedením se pořadatelé inspirovali v Německu, kde podobný žebříček sestavuje redakce časopisu Der Feinschmecker.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.