Ola Kala Bistro
Foto: Ola Kala Bistro
Ola Kala Bistro se inspiruje v zahraničním trendu bistronomie - propojení francouzského bistra s fine dining restaurací. Na jídelním lístku je maximálně šest hlavních chodů. Hlavním tahákem je svíčková s omáčkou, která se podává odděleně.

Komorní prostředí v nejlepším slova smyslu. Působivý interiér starosvětského "salonu", rychlá a příjemná obsluha, jednoduchý jídelní lístek s několika pokrmy připravenými s maximální péčí. Z Ola Kala Bistra odcházejí hosté spokojeni a pozitivně naladěni.

Ola Kala Bistro na pražských Vinohradech je relativně malá restaurace s 32 místy, jejíž předností je útulnost, precizní servis a vybroušená kuchyně. Majitel podniku a šéfkuchař v jedné osobě Michal Nikodém ji otevřel po mnohaletých zkušenostech s kuchařskou školou Ola Kala a již dopředu měl pečlivě promyšlený koncept celého podniku.

Z nabídky

Jizerský pstruh připravený metodou sous vide, do křupava opečený na přepuštěném másle s bramborovou kaší, listový salátek     287 korun

 

Lahodná smetanová omáčka dle tradiční staročeské receptury s pomalu dušeným českým hovězím masem a domácím knedlíkem      257 korun

 

TIP

Ochutnejte rokfórovou pěnu s pečenými fíky a ořechy ve slaném karamelu. Novinka na menu se setkala s obrovským úspěchem.

Inspiroval se v zahraničí, kde přichází do módy takzvaný trend bistronomie, což znamená jakési propojení francouzského bistra s fine dining restaurací.

Top blade steak

Vaří se sice z poměrně běžnějších surovin, ty jsou však precizně připravené a vzorně servírované, čímž hosté získávají mimořádné kulinární zážitky za mnohem nižší ceny než v klasické fine dining restauraci.

Stálá nabídka v Ola Kala Bistru, která se obměňuje zhruba čtyřikrát v roce, obsahuje jen několik položek, zhruba pět předkrmů, šest hlavních chodů a pět dezertů. Vedle toho mohou hosté ochutnat denní speciality uvařené podle aktuální nabídky surovin na trhu.

Mezi nejoblíbenější pokrmy patří v současné době top blade steak s křupavými steakovými hranolky, cuketovou remuládou, silnou hovězí burgundskou šťávou a salátkem. Zvláštností top blade steaku je použitá surovina, neboť se připravuje z hovězí plece, která se běžně upravuje spíše dušením. V Ola Kala Bistru ovšem používají plec z masitého anguse a připravují z ní perfektní šťavnaté steaky.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 60 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.