Vepřový bůček na černém pivu, jihočeská kulajda s houbami a pečená kachna s knedlíkem a se zelím. Typické české jídlo, které by pravděpodobně vyděsilo dietology, sklidilo u porotců mezinárodní kuchařské soutěže národních týmů Thailand Culinary World Challenge 2014 mimořádný úspěch.
Kuchařské duo Jan Davídek (Unilever Food Solutions) a Antonín Bradáč (Electrolux Professional) si za něj vysloužilo nejvyšší ocenění v kategorii národních jídel a tisíc dolarů k tomu. To ale nebylo všechno.
Český tým následně dokázal, že umí vařit nejen národní kuchyni, ale hravě zvládne i thajská jídla. V konkurenci deseti týmů z USA, Číny, Malajsie, Kambodži, Singapuru, Jižní Koreje nebo Tchajwanu v soutěži zvítězil.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.