Restaurace Salabka
Foto: Salabka
Pečlivě zrekonstruovaná historická usedlost uprostřed trojských vinic se stala sídlem gurmánské restaurace Salabka, která má ty nejvyšší ambice. A přestože byla otevřena před několika týdny, rychle se stala černým koněm v soutěži o objev letošní sezony.
Tip

Z pestré nabídky kreativně pojatých dezertů stojí za zkoušku především famózní pečené fíky s mandlemi a domácí vanilkovou zmrzlinou.

Z nabídky

Bramborové gnocchi se zeleným chřestem, artyčokovým velouté a letními lanýži   395 korun

Salát z pečených paprik a rajčat marinovaný v bílém balzamiku s ovčím tvarohem, šunkou Pata negra a s krutony s olivovou tapenádou    350 korun

Málokdo v pražské gastronomii může nabídnout tak ucelený a komplexní zážitek jako Salabka. Působivá restaurace s nádechem provensálské atmosféry nabízí velmi pestré a variabilní prostory, včetně vinného sklepa a místnosti s krbem.

Její součástí je prosluněná terasa a mezi vinicemi stojí navíc altánek s úžasným výhledem na Pražský hrad, kde se odehrávají nejrůznější akce, od degustací vín až po svatby.

A když k tomu připočteme vlastní víno, které si majitelé už několik let vyrábějí, a také speciální domácí pálenku, je téměř jisté, že odtud žádný host neodejde zklamaný. Zvláště když kuchyně a umění šéfkuchaře je tím největším trumfem.

Menu se mění čtyřikrát ročně a šéfkuchař Pavel Veltruský se při jeho přípravě inspiruje kuchyní jižní Francie. A protože klade velký důraz na špičkovou kvalitu surovin a čistý styl pokrmů, můžete se těšit na velkolepé kulinární zážitky.

Jeho kombinace autentických chutí, vůní a barev plných slunce vycházejí zejména z provensálských receptů, a byť jsou rafinované v mnoha detailech, v principu zachovávají středomořskou jednoduchost, jež nechává vyniknout chuti surovin.

Spanilá jízda začíná už při výběru lákavých předkrmů. Za zkoušku určitě stojí svěží a mimořádně lahodný salát ze studených pečených paprik, které jsou na talíři doprovázeny výtečným ovčím tvarohem, krutony s olivovou tapenádou a jemnou španělskou šunkou.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 60 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.