Od jara do podzimu, kdy trávy, jetele a bylinky na loukách nejvíc rostou a jsou prostě v nejlepší kondici, je samozřejmě i kozí mléko nejlepší. A protože rok od roku se v Česku zvyšuje zájem o kozí produkty, roste do šířky také sortiment výrobků z jejich mléka. Nejde však už převážně o dovoz ze zahraničí, stále přibývají dobroty z místních zdrojů.
Stačí jen se podívat, kolik kozích farem má své výrobky v seznamu těch nejlepších regionálních potravin. Není tedy divu, že především kozí sýry se také objevují mnohem častěji i v nabídce restaurací. A kuchaři? Ti se pak už jen předhánějí v nápadech a v co nejzajímavějších kombinacích.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.