Tip

Rodiče s dětmi ocení nadstandardně vybavený dětský koutek s dvaceti místy, kde se mohou jejich ratolesti zabavit.

Z nabídky

Ravioli plněné husím konfitem     189 korun

Kuřecí prso z kukuřičného kuřete pečené na grilu     149 korun

Zkušený šéfkuchař a budějovický patriot Robert Burian vsadil ve své restauraci Olivier na prolnutí hned několika důležitých směrů. Inspirací se mu stala středomořská gastronomie plná čerstvých ryb i kvalitních regionálních surovin zarámovaná do velmi milého, vzdušného a svěžího prostředí, které vyzařuje pozitivní atmosféru s nádechem provensálského venkova.

A protože současně prosazuje také kuchařskou poctivost, výsledek je více než uspokojivý. V restauraci Olivier se dvakrát denně peče domácí pečivo, dělají domácí těstoviny a obsluhuje tam příjemný personál.

Krevety versus chobotnice

Jídelní lístek je víceméně stálý, každý den ho však doplňují především sezonní pokrmy z denní nabídky. Čerstvé ryby i chobotnice si hosté mohou prohlédnout a také vybrat ve vitríně s ledem.

A co v restauraci vyzkoušet? Naprostou povinností je ochutnávka výborné domácí pasty (v nabídce je vaječná i bezvaječná), připravené podle italské tradice v kombinaci s jednoduchými, ale kvalitními surovinami.

Asi největším pokladem z této nabídky jsou domácí ravioli plněné husím konfitem, které mají příjemně plnou a sytou chuť. Šéfkuchař vozí husy z nedaleké biofarmy z Rakouska, nicméně většinu z nich upeče během svátku sv. Martina.

Vedle těstovin stojí za pozornost třeba prso z kukuřičného kuřátka, které je potírané estragonovým medem a upečené na grilu, či provensálská specialita z dušeného masa a zeleniny la daube, v níž vynikne delikátně propojená chuť s nádechem česneku, vína a bylinek.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se