Rodiče s dětmi ocení nadstandardně vybavený dětský koutek s dvaceti místy, kde se mohou jejich ratolesti zabavit.
Ravioli plněné husím konfitem 189 korun
Kuřecí prso z kukuřičného kuřete pečené na grilu 149 korun
Zkušený šéfkuchař a budějovický patriot Robert Burian vsadil ve své restauraci Olivier na prolnutí hned několika důležitých směrů. Inspirací se mu stala středomořská gastronomie plná čerstvých ryb i kvalitních regionálních surovin zarámovaná do velmi milého, vzdušného a svěžího prostředí, které vyzařuje pozitivní atmosféru s nádechem provensálského venkova.
A protože současně prosazuje také kuchařskou poctivost, výsledek je více než uspokojivý. V restauraci Olivier se dvakrát denně peče domácí pečivo, dělají domácí těstoviny a obsluhuje tam příjemný personál.
Krevety versus chobotnice
Jídelní lístek je víceméně stálý, každý den ho však doplňují především sezonní pokrmy z denní nabídky. Čerstvé ryby i chobotnice si hosté mohou prohlédnout a také vybrat ve vitríně s ledem.
A co v restauraci vyzkoušet? Naprostou povinností je ochutnávka výborné domácí pasty (v nabídce je vaječná i bezvaječná), připravené podle italské tradice v kombinaci s jednoduchými, ale kvalitními surovinami.
Asi největším pokladem z této nabídky jsou domácí ravioli plněné husím konfitem, které mají příjemně plnou a sytou chuť. Šéfkuchař vozí husy z nedaleké biofarmy z Rakouska, nicméně většinu z nich upeče během svátku sv. Martina.
Vedle těstovin stojí za pozornost třeba prso z kukuřičného kuřátka, které je potírané estragonovým medem a upečené na grilu, či provensálská specialita z dušeného masa a zeleniny la daube, v níž vynikne delikátně propojená chuť s nádechem česneku, vína a bylinek.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.