Jsou pokrmy, u nichž stačí suroviny jen tak "mrsknout" do hrnce, trouby, na pánev, na gril, moc se nestarat, ono to při troše štěstí vyjde a strávníci oblíznou všech deset.
A pak jsou jídla, jejichž pravé kouzlo spočívá ve správné přípravě. Typické je italské risotto. A to chřestové - risotto agli asparagi - platí právě v chřestové sezoně za jednu z nejlepších lahůdek, kterou si můžete připravit i doma.
"S risottem si musíte hrát, dát mu čas a pečlivost," tvrdí nejstarší francouzská držitelka michelinské hvězdy Reine Sammutová, šéfkuchařka označovaná za impresionistku Provence, která čas od času hostuje v Praze. Chřestové risotto umí báječně, a jak říká, jde jen o to, znát pár fíglů a postupovat správně.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.