Chřest je dobrým zdrojem vlákniny, bohatý na vitamíny, kyselinu listovou, esenciální oleje a riboflavin. Tato kombinace má dobrý vliv na lidské zdraví - snižuje hladinu cholersterolu, upravuje krevní tlak, zlepšuje látkovou výměnu. Pomáhá udržet zdravé cévy a silné srdce, zlepšuje zásobování mozku a dalších orgánů kyslíkem. Tak proč by měl na českém stole chybět?!
Co budete potřebovat:
600 g candáta
40 g přepuštěného másla
sůl
bílý pepř
12 ks zeleného chřestu
8 ks bílého chřestu
20 g přepuštěného másla
8 ks mladé (malé) mrkve
20 g přepuštěného másla
1 snítka tymiánu
10 g cukru krupice
50 ml rýnského ryzlinku
Na omáčku:
30 g másla
40 g cibule
200 ml rýnského ryzlinku
100 ml smetany (min. 33%)
Pažitkový olej:
1 l vody
30 g soli
40 g pažitky
80 g olivový olej extra virgin
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.