Chřest je dobrým zdrojem vlákniny, bohatý na vitamíny, kyselinu listovou, esenciální oleje a riboflavin. Tato kombinace má dobrý vliv na lidské zdraví - snižuje hladinu cholersterolu, upravuje krevní tlak, zlepšuje látkovou výměnu. Pomáhá udržet zdravé cévy a silné srdce, zlepšuje zásobování mozku a dalších orgánů kyslíkem. Tak proč by měl na českém stole chybět?!

Co budete potřebovat:

600 g candáta

40 g přepuštěného másla

sůl

bílý pepř

Chřest - úprava12 ks zeleného chřestu

8 ks bílého chřestu

20 g přepuštěného másla

8 ks mladé (malé) mrkve

20 g přepuštěného másla

1 snítka tymiánu

10 g cukru krupice

50 ml rýnského ryzlinku

Na omáčku:

30 g másla

40 g cibule

200 ml rýnského ryzlinku

100 ml smetany (min. 33%)

Pažitkový olej:

1 l vody

30 g soli

40 g pažitky

80 g olivový olej extra virgin

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se