Odměrné válce, desítky lahví vína a naleštěné skleničky. Ve výrobně českého Bohemia sektu ve Starém Plzenci to vypadá jako v chemické laboratoři. Není divu, než se perlivý nápoj dostane až k zákazníkovi, vyžádá si téměř vědeckou pečlivost a cit. A spoustu času.
„Základem sektu je vyvážené cuvée neboli mix kvalitních vinných odrůd, které firma odebírá z Moravy,“ přibližuje tradiční postupy vedoucí technolog Josef Švéda. Proces míchání vín přirovnává k volbě papeže. Hledání ideální kombinace totiž může trvat i několik dní, protože každý ročník vín je jiný, zatímco značka sektu by měla mít chuť stálou.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.