Horké víno, svařené víno, Glühwein, glögg, forralt bor či mulled wine - svařák je populární všude tam, kde se pije víno a zároveň občas udělá pořádně chladno.
Populární ale byl už ve starověkém Římě a recept na svařák najdete i v možná úplně první z anglicky psaných kuchařek, Forme of Cury zhruba z roku 1390, jako nápoj zvaný Ypocras. Nese jméno po Hippokratovi, nejspíše jde ale o odkaz na tzv. manica Hippocrati, Hippokratův rukáv - plátěný sáček, přes který se scedí byliny.
Dokonce i v současné Francii není víno natolik posvátné, aby běžnou součástí zimního období nebylo vin chaud, horké víno.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist