Tip

Po půlkilovém steaku už moc místa v žaludku nezbývá, nicméně zdejší Panna Cotta s javorovým sirupem a pekanovými ořechy glazovanými bourbonem stojí za hřích.

Z nabídky

Pečený telecí morek v bylinkovo citronové krustě, džem z karamelizované cibule     335 korun

Porterhouse pro dva, kombinace newyorského steaku a svíčkové obohacená grilováním na kosti a porcováním u stolu   950 gramů     1950 korun

Ale hlavní roli hraje špičkové hovězí, které vám přinesou nejprve ukázat, aby z něj poté vykouzlili dokonalý steak.

Restaurace George Prime Steak nabízí jedny z nejlepších a nejkvalitnějších steaků v metropoli, připravených ze špičkového masa amerického černého anguse v kategorii Black Angus USDA Prime Beef zaručujícím prvotřídní kvalitu.

Označení „USDA Prime“ totiž americké ministerstvo zemědělství uděluje jen asi třem procentům hovězího vyprodukovaného v USA (samozřejmostí je zákaz používání hormonů a antibiotik). Vedle kvality masa je v George Prime Steak kladen důraz i na špičkovou přípravu, neboť steaky se po třicetidenním zrání „grilují“ ve speciálním a notně výkonném grilu Montague Legend, který je jediný v Praze.

Gril maso opeče při teplotě 650 stupňů, díky čemuž se rychle zatáhne, získá jemnou máslovou konzistenci a současně zůstane krásně šťavnaté. Navíc lze velmi přesně garantovat zvolený stupeň propečení.

Nedopékat, nepropékat

Zbytek je na hostech. Řada kuchařů ovšem přiznává, že většina tuzemských zákazníků stále dává přednost poněkud fádnějšímu filetu mignon v úpravě medium done či well done, což je celkem nešťastná kombinace. Ostatně na jídelním lístku v George Prime Steak je u úpravy well done suše poznamenáno: „nedoporučujeme!“

Podívejte, jak své oblíbené suroviny kombinuje šéfkuchař restaurace George Prime Steak:

George Prime Steak

Pokud chcete vychutnat opravdu famózní chuť dokonalého steaku, šéfkuchaři doporučují Rib eye, tedy kus kvalitního masa, který je nádherně prorostlý tukem a při doporučené přípravě medium rare nabízí neskutečný požitek z krvavého, ale současně lahodného a šťavnatého masa.

A přesně takový je Rib eye v George Prime Steaku. Maso je pevné, ale přitom plné chuti, šťavnaté, voňavé a křehké, prostě jedna velká nádhera. Pro fajnšmekry doporučujeme Rib eye s kostí připravený na kovbojský způsob, jenž je pro své nádherné mramorování nazýván králem steaků, nebo Porterhouse, kilový steak pro dva, který se porcuje až u stolu.

Zbývá vám ještě 50 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se