Obliba dýní nejen v oblasti gastronomie rok od roku roste. Přitom to není zas tak dávno, co šlo v tuzemsku o takřka exotickou zeleninu. Dnes už se na podzim bez speciálního dýňového menu neobejde prakticky žádná restaurace, která sází na sezonní suroviny.
U nás dostupné druhy dýní navíc nabízejí celou řadu "benefitů". Jsou nenáročné na pěstování i skladování, mají blahodárné zdravotní účinky, neobsahují alergeny, snadno se zpracovávají a pod rukama kuchaře obdařeného fantazií se mohou proměnit v nespočet originálních kulinářských variací.
Přitom alespoň v českých kuchyních dýně dosud neztratila punc čehosi neotřelého (byť pro naše babičky a prababičky ničím výjimečným jistě nebyla).
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.