Obliba dýní nejen v oblasti gastronomie rok od roku roste. Přitom to není zas tak dávno, co šlo v tuzemsku o takřka exotickou zeleninu. Dnes už se na podzim bez speciálního dýňového menu neobejde prakticky žádná restaurace, která sází na sezonní suroviny.

U nás dostupné druhy dýní navíc nabízejí celou řadu "benefitů". Jsou nenáročné na pěstování i skladování, mají blahodárné zdravotní účinky, neobsahují alergeny, snadno se zpracovávají a pod rukama kuchaře obdařeného fantazií se mohou proměnit v nespočet originálních kulinářských variací.

Přitom alespoň v českých kuchyních dýně dosud neztratila punc čehosi neotřelého (byť pro naše babičky a prababičky ničím výjimečným jistě nebyla).

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se