Který špekáček je nejlepší? Na to má každý trochu jiný názor. Při bližším pohledu na složení těchto výrobků je ovšem zřejmé, že je mezi nimi více podobností než rozdílů. Podobné podíly masa, tuku, stejná „éčka“. Vysoký podíl masa ve výrobku přitom ještě nezaručí, že zákazníci výrobek ocení jako chutný.
„Pro senzoriku je důležitější způsobu, jak je výrobek kořeněný. Kořenící směs a vyváženost soli mívá dominantnější roli než kvalita. Když se problémy s kvalitou dobře zamaskují, nemusí konzument cítit problém,“ říká Jana Hajšlová z Fakulty potravinářské a biochemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.