Fusion cuisine, tedy kuchyně, ve které se potkávají prvky dvou či více národních gastronomií, je trend, který je v zahraničí už skoro za zenitem. Svůj vrchol fusion cuisine zažila v minulém desetiletí, kdy se křížení stalo povinnou disciplínou pro každého, kdo chtěl jít s dobou. Kuchaři se předháněli v tom, kdo dokáže originálněji spojit korejské ingredience s mexickými tacos a kdo vytvoří sladké francouzské pusinky macrons s asijskými náplněmi.
Některé pokusy o fusion z tohoto období získaly posměšnou přezdívku "confusion cuisine", tedy zmatená kuchyně, protože místo elegantních kříženců kuchařům pod rukama vznikaly kousky, jaké známe z Čapkova Povídání o pejskovi a kočičce.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.