Není na světě jiného národa, který by adoroval kapra tak jako Češi. Přijde to každý rok, i když pravda jen na Vánoce, kdy týden před Vánoci rybáři promění v zisk zhruba 80 procent svojí práce. Navzdory tomu, že zbytek světa (a ostatně ani sami Češi se svou vánoční kapří tradicí) nechovají k masu této ryby zrovna úctu. S tím správným přístupem to ale může být opravdová hvězda vánočního stolu.
Já jsem se o tom přesvědčila s prvním soustem polévky z kapra od Pavla Pospíšila. Byla to šťastná náhoda, protože první český kuchař, který kdy získal michelinskou hvězdu, (bylo to v roce 1981), má restauraci v Baden-Badenu a do Česka přijíždí jen občas. Změnila ale můj přístup ke kapří tradici napořád.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.