Není na světě jiného národa, který by adoroval kapra tak jako Češi. Přijde to každý rok, i když pravda jen na Vánoce, kdy týden před Vánoci rybáři promění v zisk zhruba 80 procent svojí práce. Navzdory tomu, že zbytek světa (a ostatně ani sami Češi se svou vánoční kapří tradicí) nechovají k masu této ryby zrovna úctu.  S tím správným přístupem to ale může být opravdová hvězda vánočního stolu.

Já jsem se o tom přesvědčila s prvním soustem polévky z kapra od Pavla Pospíšila. Byla to šťastná náhoda, protože první český kuchař, který kdy získal michelinskou hvězdu, (bylo to v roce 1981), má restauraci v Baden-Badenu a do Česka přijíždí jen občas. Změnila ale můj přístup ke kapří tradici napořád.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se