Ústřice jsou po celém světě na vzestupu. Na naší planetě se jich sní zhruba třikrát více než před dvaceti lety. Na rozdíl od minulých staletí ale více než 90 procent těchto gurmety vyhledávaných mlžů pocházejí z umělých chovů na specializovaných farmách.

Wall Street Journal prorokuje ústřicím velký vzestup v americké gastronomii. Severní Amerika je podle ní uprostřed „ústřicové“ renesance, jakou tu gastronomie nepamatuje od konce války Severu proti Jihu, kdy si průměrný Američan v New Yorku nebo v San Francisku mohl zajít do restaurace na rohu a za šest centů vysrknout tolik ústřic, kolik se mu jich vešlo do žaludku.

 

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se