Příprava nejpopulárnější staročeské "vitaminové nálože" právě finišuje. V krouhárnách zpracovávají tuny a tuny hlávek zelí na malé nudličky, prokládají je solí, kmínem, cibulí, křenem, jablíčky, mrkví a dalšími ingrediencemi podle svých oblíbených receptů a nechávají je řízeně kvasit tak dlouho, až zelí změkne, zesklovatí a zkysne.

Je možná zbytečné zdůrazňovat, že se bez soudku (tedy spíš více soudků) s kysaným zelím neobešla po staletí žádná česká domácnost nebo že by bez něj James Cook nemohl probádat velký kus Tichomoří.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se