Husa se bez zelí na talíři neobejde. Kdyby česká gastronomie měla síň slávy, tahle věta by v ní byla vytesána. Statistiky na to sice neexistují, přesto můžeme s velkou mírou jistoty předpokládat, že se husa v průměrné české domácnosti dostane do trouby jen výjimečně, i když kolem svatého Martina pravděpodobnost tohoto jevu značně narůstá.
Totéž se týká i toho druhého vzadu, tedy zelí. Průměrný kuchař mu věnuje mnohem méně pozornosti než huse. Zásadní chyba! Bez lahodného zelí se celé úsilí o slavností oběd zbortí v samotných základech.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.