Ve Vratislavi jsou hned tři hospody, které mají v názvu Čechy. "Czeski film", "Czeski raj" a "Czeski pub" ale kromě piva nenabízejí Čechům jídla, která znají z domova. Důvod k obavám? Nikoli.
"Čechům obvykle chutná většina jídel polské kuchyně. Hodně z nich oceňuje zejména polévky. Nejpopulárnější jsou kyselý žurek a sladký červený boršč. Z hlavních chodů se mezi českými turisty těší popularitě také ryby a polské standardy jako hovězí plátek (zrazy wołowe) s bílými noky (kluski śląskie) a červeným zelím, bigos a celá řada pirohů," vysvětluje zkušený vratislavský průvodce Wojciech Zalewski.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.