Spojení těch správných chutí vytvoří z jednotlivých ingrediencí hvězdný pár. Platí to i o absolutních celebritách gurmetského nebe. Které z nich patří k sobě?
Ústřice a Chablis
Sousto ze skořápky ústřice považuje řada lidí za vrchol kulinářského nebe. Tak jako každá hvězda, i ústřice ale potřebuje vhodný doprovod, v jehož společnosti vynikne jejich výrazná chuť.
Řada lidí sice sází spíše na kombinaci se šampaňským, ale to je pro ústřice spíš jen nezávazný flirt. Pokud se servíruje čerstvá, jen s kapičkou citronu, patří k ní bílé víno. A to ne jakékoli. Musí být velmi, velmi suché a lehké.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.