Skandál s průmyslovou solí, kterou polští výrobci léta používali v potravinách, zprávy o přelepování dala spotřeby a o falšovaných potravinách poslední dobou plní média. Otevírají otázku, jak kvalitní potraviny vlastně jíme a do jaké míry jsou vymahatelné normy, kterými by se měli řídit výrobci potravin ve všech státech Evropské unie.
On-line bude na otázky týkající se kvality potravin i vymahatelnosti práva v této oblasti odpovídat Martin Klanica ze Státní zemědělské a potravinářská inspekce, která má hlídání kvality potravin v Česku na starosti.
Online rozhovor
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist