Když se někdo dozví, že se živím jako foodkritik, první reakce bývá pokaždé stejná: "To je skvělá práce, to pořád ochutnáváš skvělé jídlo..." Souhlasím, mám skvělou práci. Jsou ale chvíle, kdy se tohle povolání mění v noční můru. Jejím posledním ztělesněním je pro mě restaurace Babička na pražském Andělu.
Podnik se nedávno včlenil k baru a restauraci Jet Set, která už na téhle adrese nějaký rok sídlí. Propojení místa, kam se chodí bavit zlatá mládež, a tradiční české kuchyně, na níž Babička staví, je samo o sobě poněkud bizarní. Ale slovo bizarní vás během návštěvy Babičky napadne ještě mnohokrát.
Třeba hned u vchodu, kde číhá trojice skulptur stylizovaných tvarem do Babičky od Boženy Němcové. Prostřední "socha" je potažena fóĺií s pestrobarevnými obrázky pokrmů, které vypadají ponejvíc jako produkty standardního fastfoodu.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.