Píše se rok 1959 a docent Zdeněk Blažek je pověřen vládním úkolem. Vývojem nápoje, který by se dal připravit pokud možno z domácích surovin a přitom mohl fungovat jako alternativa pro imperialistické, a tedy pro režim nepřijatelné kolové nápoje.

Je pro tento úkol člověkem nadmíru vhodným – v tehdejším Výzkumném ústavu léčivých rostlin, kde působí, je považován za odborníka na jejich chuť. Právě u něho začíná historie nápoje, který se během více než 50 let existence stal v Česku legendou.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se