„Zabijačka k Masopustu vždy patřila, proto u nás hosté ochutnávají domácí vepřový prejt na kysaném zelí se zabijačkovým ragú a nastavenou kroupovou kaší,“ představuje své masopustní menu Ondřej Slanina, šéfkuchař restaurace Chateau St. Havel v Praze.
Masopust si ale v rámci tohoto festivalu můžete vychutnat i netradičně – tedy alespoň v českých podmínkách. Festivalu se zúčastní i italská restaurace 2 Pazzi.
„Pro festival jsme jako hlavní chod zvolili vepřové maso se zelím, tzv. Casoeulla, která se tradičně servíruje se žlutou polentou. A jako sladkou tečku andělská křídla, křehké osmažené pečivo obalené v cukru,“ říká šéfkuchař této restaurace Andrea Crippa. „Tato jídla se během Carnivalu, jak se v Itálii Masopustu říká, konzumují především na severu.“
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.