„Zabijačka k Masopustu vždy patřila, proto u nás hosté ochutnávají domácí vepřový prejt na kysaném zelí se zabijačkovým ragú a nastavenou kroupovou kaší,“ představuje své masopustní menu Ondřej Slanina, šéfkuchař restaurace Chateau St. Havel v Praze.

Masopust si ale v rámci tohoto festivalu můžete vychutnat i netradičně – tedy alespoň v českých podmínkách. Festivalu se zúčastní i italská restaurace 2 Pazzi.

„Pro festival jsme jako hlavní chod zvolili vepřové maso se zelím, tzv. Casoeulla, která se tradičně servíruje se žlutou polentou. A jako sladkou tečku andělská křídla, křehké osmažené pečivo obalené v cukru,“ říká šéfkuchař této restaurace Andrea Crippa. „Tato jídla se během Carnivalu, jak se v Itálii Masopustu říká, konzumují především na severu.“

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se